Един загинал и 26 в неизвестност след сблъсък между бълкер и риболовен кораб

Bashundhara-8

Един риболовец загина, а други 26 са в неизвестност след сблъсък между бълкер и риболовен кораб край Бангладеш. Инцидентът е станал в края на миналата седмица във водите край о. Св. Мартин. Сблъскали са се бълкер BASHUNDHARA 8 и риболовен кораб BANDHAN, и двата плаващи под флага на Бангладеш.

Риболовният кораб се е обърнал и потънал, следствие на удара с бълкера. По време на инцидента малкият съд е извършвал улов на скариди, информираха местните власти. На борда му е имало 29 души. Само трима души успяват да се евакуират преди потъването на BANDHAN. Те са били извадени от водите от намиращ се в района траулер.

По-късно един от мъжете е починал на борда на спасилия го съд. Той е имал сериозни фрактури, получени при преобръщането на кораба.

Няма пострадали на борда на 189-метровия бълкер, който е понесъл минимални поражения по булба.

Два кораба, хеликоптер и патрулен самолет са били изпратени в района от властите в Бангладеш. Издирването продължава и в момента.

Военноморските сили също са се включили в операцията, като е установено мястото на потъване на риболовния кораб.

Тече разследване за установяване причините за инцидента.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент