Български кайтсърфист стана шести в света

2ab01122014Кайтсърфистът Александър Бачев се класира на забележителното шесто място на финалите на Световната купа на ISAF в Абу Даби (ОАЕ), съобщава Морски вестник.

В по-силната полуфинална група 17-годишният Бачев завърши трети и не успя да се пребори за място във финалната четворка във Formula Kite.

През годината състезателят на Бургаски морски клуб спечели сребро на Европейското първенство за младежи в Полша и 3-то място при младежите и 7-мо в генералното класиране на Formula Kite Course Racing Asian Championships в Катар.

Другите български представители на финалите на ISAF Sailing World Cup- екипажът в клас Nacra 17 Иоана Петрова/Николай Ташев, завършиха на XVI място.

Във финалите на ISAF Sailing World Cup участваха най-добрите състезатели в олимпийските. Българските ветроходци бяха поканени от организаторите заради силното си представяне през годината и прогреса в ранглистите на ISAF.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент