Трета драга спускат на вода в МТГ – Делфин

mtg-delfin

Трета поредна дълбачка ще бъде спусната на вода в „МТГ – Делфин“, съобщиха пред Maritime.bg от кораборемонтния и корабостроителен завод. Церемонията ще се проведе ден преди Никулден.

На вода ще бъде спусната драга със строителен номер 1001 и капацитет на бункера 2,700 куб. м. Припомняме, че „МТГ – Делфин“ стана първата българска компания, която построи съд от тип саморазтоварваща се драга. От тогава компанията получи още няколко поръчки за такива кораби, доказвайки отличните си възможности пред западните си партньори. Първият съд от серията вече работи по различни проекти и доказва качествата си.

Припомняме, че преди дни в завода се проведе церемония по първи разкрой на съд от този тип, но с по-малък капацитет на бункера.

„МТГ – Делфин“ на първото място у нас през годината в сектор корабостроене и кораборемонт. За периода компанията е извършила ремонт на 52 кораба.

Още по темата:
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“27296″ display_style=“list-big“]

Maritime.bg – Курс

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва