Откриха изоставен кораб с контрабандни цигари край гръцки остров (снимки)

11
Огромно количество контрабандни цигари са открити на борда на кораб край гръцкия остров Закинтос. Бреговата охрана на съседната страна съобщи, че кораб AMARANTHUS, който плава под флага на Палау, е открит изоставен край острова в Йонийско море.

Бордовата проверка установява, че на борда има документи, според които корабът се казва ISIK 2 и плава под флага на Молдова. Бреговата охрана е предала на полицията екипажен списък, който също е открит на кораба. Предполага се, че голяма част от моряците са украинци. Местната полиция е започнала издирването на изчезналия екипаж. Властите не съобщиха колко моряци е имало на борда на кораба. Не може да се установи и със сигурност, поне за момента, кога е бил изоставен плавателния съд. Корабът е бил вкаран в малка лагуна.
photo-.2.M
Установено е, че нахлува вода в товарните помещения, които са пълни с контрабандни цигари. Екипи на пожарната са се включили в отводняването им. Използван е цимент за запушване на пробойните се казва в съобщение на местната полиция.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Морска администрация изгражда инфраструктура за интегрирано морско наблюдение

Изпълнителна агенция „Морска администрация" ще изгради национална инфраструктура за интегрирано морско наблюдение, базирана на модела за данни на CISE. Днес във Варна се

Стартира проект за внедряване на интегрирано българско морско наблюдение

Стартира проект „Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдение (ИнБулМарС), базирано на обща среда за обмен на информация (CISE) за наблюдение на морската територия на