Реклама

Откриха “Зоната за обществен достъп” на Пристанище Бургас

2ad01f8d624c04c9d4c4255bb17d90be_M
След дълги години очакване бургазлии вече могат да влизат спокойно в пристанището. Зоната за обществен достъп беше открита тържествено от министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Бургас Димитър Николов, предаде БургасНюз. Така бургазлии ще могат да стигат свободно до Морската гара и да наблюдават пристигащите кораби, до ходят за риба или да похапнат в ресторанта там. Входът е до „Старата фрегата”,  а малката уличка свързва морската градина в близост до хотел “Приморец” с порта. Подходът е изпълнен с тротоар и велоалея. Стотици граждани не се уплашиха от студеното време и бяха сред първите влезли до Морската гара. Там ги очакваше голяма трапеза с рибни ястия и различни питиета. Кметът допълни, че зоната ще се разширява още повече, а Бургас ще бъде все по-отворен с към морето.


Министър Московски инспектира и строителството на трафик кулата. Той призна, че там имало леко забавяне, но строителите са поели ангажимент да наваксат, така че да влязат в параметрите на сроковете. “Започваме да се връщаме в темпото на бърза работа, което оставихме преди година и половина.  Броят на круизните кораби в Бургас нараства и от пристанището трябва да предоставят все по-добра услуга.  За 2015 година държавата е предвидила не по-малко от 12 милиона лева за инвестиции в порта. Важни ще бъдат  развитието на европейските проекти. Страната не се намира в добро финансово състояние, но колегите от пристанището тук се справят добре”, допълни министърът.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Виждали ли сте потъналите кораби във Варненското езеро? Община Варна сега разбра за тях, плаща 30 хил. лева за огледи

Община Варна се готви да плати малко над 29 хил. лева на частни фирми, които сами предлагат обследване на потънали кораби във водите на Варненското езеро, макар пълна информация

Модерна рибовъдна ферма създадоха по Програмата за морско дело и рибарство в язовир „Клокотница“

От традиционно рибно стопанство, каквото представляват всички зарибени вътрешни водоеми, наемателят на язовир „Клокотница“, „Водно строителство - Хасково“ АД, успява да създаде и

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент