Кораб Elga – 1 е стабилизиран, води се борба с нахлуващата на борда вода

Elga-1-626
Кораб ELGA – 1 (IMO 8848408), който бедства във водите на Черно море е стабилизиран, научи Maritime.bg. В момента плавателният съд се намира край Балчик. На борда му е екип специалисти от Холандия. Екипът е успял да овладее ситуацията.

Припомняме, че късно вечерта на 3 декември плавателният съд подаде сигнал за бедствие. Екипажът му, съставен от 13 руски моряци напусна борда му в ранните часове на следващата сутрин. Моряците бяха евакуирани от намиращия се в района снабдителен кораб SEA SPIDER.

Българските власти са изпратили допълнителни средства за борба с нахлуващата на борда на ELGA -1 вода. Руски медии съобщиха, че водата е нахлула в машинното отделение на ELGA-1 от салника на дейдвудната втулка

Прави се всичко възможно плавателният съд да бъде стабилизиран“, каза пред Maritime.bg изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Живко Петров.

За салвидж операцията е отговорна компания Мултрашип. Два нейни влекача участват в спасяването. Един ден е продължило търсенето на кораба, след като е бил напуснат от екипажа.

ELGA-1 е построен през 1991 г., плава под флага на Руската федерация. Корабът е с дедуейт 6277 тона. Мениджър на плавателния съд е базираната в Темрюк –  Maritime Cargo Shipping Co Ltd.

Още по темата:
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“27646, 27653″ display_style=“list-big“]
Maritime.bg – Курс

 

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент