Русия сама ще строи хеликоптероносачи

mistral
Русия ще построи самостоятелно хеликоптероносачи за своя флот. Това стана ясно след като Франция отказа доставката на двата кораба тип „Мистрал“, която се провали заради ситуацията в Украйна.

Самостоятелното проектиране и строителство на руски десантни хеликоптероносачи ще се случи до 2050 година. Според високопоставен източник от военно-промишления комплекс на федерацията, строителството на собствени хеликоптероносачи е внесено в дългосрочната програма за военно корабостроене.

На руския флот са необходими универсални десантни кораби, подобни на хеликоптероносачите от типа „Мистрал“ или „малко по-малки по тонаж и размери“, коментира представител на флота.

Перспективният руски хеликоптер, може би, ще бъде близък до холандските кораби от тип „Ротердам“. По-рано, корабите от този тип се разглеждаха като конкуренти на френския проект „Мистрал“.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент