Titan Salvage и Svitzer вероятно ще се обединят

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Titan Salvage и Svitzer са започнали първични разговори за вероятно тяхно сливане, съобщи TradeWinds.

Titan Salvage е подразделение на базираната в САЩ корпорация Crowley Maritime, а Svitzer е подразделение на датския гигант AP Moller-Maersk.

Евентуалното обединение ще създаде бъдещия лидер при салвидж операциите. Svitzer разполага с международна мрежа от спасителни съдове и влекачи, докато Titan е специализирана в провеждането на операции по изтегляне и изваждане на потънали съдове.

Към момента не е известно как ще се случи обединението. Възможно е двете компании да работят чрез търговско споразумение или напълно да се обединят юридически. Всъщност този процес зависи и от антитръстовите организации в редица страни.

Засега и двете компании отказват коментари по темата.

По време на дискусията Lloyd’s Open Form, стана ясно, че много от компаниите в салвидж сектора изпитват изключителни затруднения при инвестициите и поддържането на материално-техническата си база. Основна причина е намалелият брой инциденти и силната конкуренция в този сектор на индустрията.

Информацията за вероятно сливане на двете компании ще изправи пред сериозно изпитание основните им конкуренти. Сред тях са компании като Tsavliris Salvage, наскоро придобитата от Boskalis Group холандска фирма Smit и новопоявилият се гръцки играч на пазара Five Oceans Salvage.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент