Евакуираха нефтена платформа, заради горящ снабдителен кораб

neftena-platforma

Около 150 души от екипажа на нефтената платформа LOMOND са били евакуирани, заради намиращ се в района горящ снабдителен кораб.

Инцидентът е станал в петък в района на Абърдийн във водите на Северно море, съобщават британски медии.

Частичната евакуация на персонала на платформата е започнала, когато кораб EDDA FRENDE, построен през 2009 г., е достигнал на 12 nm от нея. Работниците са евакуирани на намиращ се в района специализиран съд, съобщиха операторите на платформата BG Group.

„Опасността от сблъсък беше минимално, но въпреки това решихме да евакуираме част от персонала“, уточняват от компанията и добавят, че платформата е извън експлоатация от октомври и в момента на борда й се извършва цялостен преглед и ремонт на системите.

Пожарът на борда на EDDA FRENDE избухва в петък, информираха от компанията-собственик на снабдителния съд. „Екипажът успява със собствени сили да овладее ситуацията“, коментират от Ostensjo Rederi. Съдът плава под флага на Норвегия и има дедуейт 4065 t. Сред 14-членния екипаж няма пострадали. Огънят избухва в машинното отделение на кораба при преход от Абърдийн към британско нефтено поле.

Няма замърсяване, уточниха местните власти.

Maritime.bg – Инциденти

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални