Фотоизложба представя изграждането на речната информационна система БУЛРИС

bulrisОт днес до 28 декември 2014 г. на централния площад “Свобода” в Русе ще бъдат експонирани снимки, представящи основните етапи от изграждането на Речната информационна система – БУЛРИС.

Организатор на пътуващата фотоизложба е Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ – бенефициент на проект „Създаване на речна информационна система в българската част на р. Дунав – БУЛРИС”. Проектът е съфинансиран със средства от националния бюджет и Европейския фонд за регионално развитие по приоритетна ос 4 „Подобряване на условията за корабоплаване по морските и вътрешно-водни пътища” на Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013 г. .Общата му стойност е над 37 милиона лева.

В началото на 2014 г. системата БУЛРИС бе въведена в експлоатация, а на 18 декември тази година официално ще бъде открит и новоизградения Център за речни информационни услуги. До средата на 2015 г. ще завърши техническото оборудване на комуникационните точки по българския бряг на река Дунав и ще бъде значително разширена функционалността на системата.

След Русе историята на проекта “БУЛРИС” в снимки ще бъде представена и в София в близост до Народния театър „Иван Вазов“.

Maritime.bg – България / Любопитно

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва