Непроменена остава квотата ни за улов на калкан

riboloven-korab
През 2015 година квотата за улов на калкан в Черно море остава 43,2 тона. Това стана ясно по време на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел. България бе представена от министъра на земеделието и храните Десислава Танева, която защити позицията на страната ни, че не трябва да бъде намалявана квотата за улов на калкан. Европейската комисия предложи намаляване на квотата за улов на калкан с 15%.

„Сегашният модел на намаляване на квотите само за Държавите членки не е ефективен, той единствено ги ощетява, когато се прилага само от тях. Предизвикателство е създаването на условия за равнопоставеност между всички черноморски страни и изграждане на модел за управление, който да се прилага и спазва по еднакъв начин от всички държави от Черноморския басейн“, посочи министър Танева.

Тя беше категорична, че България ще продължи да работи в посока за предотвратяване на нерегламентирания риболов и въвеждането на екосистемен подход. България се ангажира да продължи контрола, наблюдението и мониторинга по отношение на риболовните дейности.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на