Министър Московски: Не съм противник на идеята за Интермодалния терминал във Варна

ivailo-moskovski
Не съм противник на идеята за нов Интермодален терминал във Варна. Това каза пред Maritime.bg министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, който бе в Русе на семинар за представяне на напредъка на проектите по ОП „Транспорт“.

Министърът коментира още, че буквално преди дни е научил, че в момента се водят дела за терените под Максуда, на които бе предвидено изграждането на бъдещия Интермодален терминал.

Ивайло Московски обаче подчерта, че евентуалното изграждане на терминала трябва да лежи на експертната оценка на редица специалисти.

„Вчера се разбрахме с кмета Иван Портних“, коментира още пред Maritime.bg министърът по повод отварянето на Пристанище Варна към града. Договорката обаче не включва прехвърляне на собствеността на терена за бъдещата рекреационна зона на Община Варна.

Снимка: Иван Илчев

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от

От началото на войната в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води

От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири дрейфащи мини в наши води, каза днес пред журналисти командирът на ВМС