70 години от създаването на Военноморска база Бургас

voennomorska-baza-burgas

Военноморска база – ВМС е наследник на дългогодишните традиции на военноморска база Бургас, която е основана на 15 декември 1944 година. Днес бургаските военни моряци ще отбележат тържествено 70 години от създаването на военноморска база Бургас с концерт от 17 часа в залата на Държавна опера Бургас.

В празничния концерт ще вземат участие представителният духов оркестър на ВМС и представителният ансамбъл на Въоръжените сили на Българската армия. От 16.45 часа ще се състои концерт в сградата на операта, на който министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, висши военни и ръководители на местната и държавна власт ще наградят и поздравят отличили се военнослужещи и цивилни служители от базата.

В празничния концерт ще участват представителният духов оркестър на ВМС с диригент капитан ІІІ ранг Мирослав Трифонов и представителният ансамбъл на Въоръжените сили на Българската армия. Кулминацията на тържествата ще бъде празнична заря в градинката пред Държавна опера Бургас.

Maritime.bg – ВМС

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини