Отвлечен от екипажа си танкер заседна край Тайланд (снимки и видео)

728216
Властите в Тайланд са арестували 8-членния екипаж на танкер SRICADI 151, плаващ под флага на Индонезия.
Моряците са отвлекли кораба и са продавали палмово масло край бреговете на Тайланд, преди да бъдат арестувани, според сайта BangkokPost.

Предполага се, че финансов спор между моряците и собствениците на кораба е станал причина за отвличането. Друга версия на местни медии е, че съдът е бил отвлечен от въоръжени мъже, които държат около седмица 13-те моряци на борда му, след което ги освобождават. През това време името на кораба е било променено.

Съдът е бил арестуван още в края на миналия месец в тайландски води. Танкерът е бил провлачен на около 500 метра отстояние от плажа на град Наративат. Преди няколко дни, при силна буря котвата на кораба започва да дрейфа. Направен е опит от местните власти за изтегляне на SRICADI 151, но корабът продължил да се снася към каменистия бряг.
THAILAND-SOUTH-WEATHER
Три дни са продължили последващите опити за изтегляне след засядането на танкера. Днес местни медии съобщиха, че е започнало изтичане на гориво. Властите в Тайланд са обградили кораба с бонови заграждания и в момента се планира операция по изтеглянето му. SRICADI 151 е натоварен с палмово масло.

Maritime.bg – Инциденти

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва