Българска морска камара връчи годишните награди „Свети Никола“

nagradi-sveti-nikolaБългарска морска камара връчи годишните награди за принос в развитието на морския бизнес и наука „Свети Никола“. Традиционното събитие се проведе на 19 декември, Никулден по стар стил, в присъствието на редица представители на морската индустрия и местната власт.

Тази година наградите „Свети Никола“ бяха разпределени по направленията : „За постигнати високи финансови резултати в българското морско стопанство” и „Морска наука и образование”.

В първото направление председателят на БМК к.д.п. Богдан Богданов връчи две награди – на частната компания „Юни мастерс Лоджистик” и „ИХБ Шипинг” – Варна. Наградите получиха съответно г-жа Деница Илиева и г-н Пламен Димитров – изпълнителни директори на отличените компании.

nagradi-sveti-nikola-1 В направлението „Морска наука и образование” наградата бе дадена на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” за високата степен на подготовка и обучение на световно равнище на кадри за гражданския и военен флот.

За втора поредна година капитан I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” получи почетния плакет, като миналата година на тази дата той бе награден от ръководството на Българската морска камара за личен принос в развитието на морската наука и образование.

Връчени бяха и две индивидуални награди за личен принос – на Димитър Стоянов- председател на борда на „МТГ – Делфин“ АД и на к.д.п. Тома Томов.

Снимки: ВВМУ

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Потъналият в Черно море кораб е плавал към Бургас, спасиха още един моряк, издирването продължава

В 1235 ч. на 17 януари плаващият под флага на Палау моторен кораб ARVIN потъна в района Бартън, обявиха официално от Бреговата охрана (БО) на Република Турция. Построеният