Холандци купиха зърнен терминал на Пристанище Констанца

Фото: United Shipping Agency (Румъния)
Фото: United Shipping Agency (Румъния)

Холандската компания Nidera е купила зърнения терминал на United Shipping Agency в Пристанище Констанца, съобщиха в прессъобщение до Maritime.bg от базираната в Ротердам компания. С получаването на целия пакет акции, Nidera цели да осигури стратегическа позиция на Черно море за своите операции.

„През последните години Nidera използва този терминал за износ на различни зърнени и маслодайни култури. Увеличените обеми на обработваните от нас товари, в резултат на подобрената ни програма, е причина за купуване на целия терминал. Този терминал в пристанище Констанца е от съществено значение за осъществяването на нашата стратегия за растеж в региона“, коментират сделката от Nidera.

Фото: United Shipping Agency (Румъния)
Фото: United Shipping Agency (Румъния)

Холандската компания притежава две зърнобази в съседната ни страна. Nidera планира строителство и на още две през тази година.

„Терминалът, досега собственост на United Shipping Agency, е най-ефективният на пристанище Констанца“, коментират още от холандската компания.

Терминалът има общ капацитет за съхранение на 250 хил. mt товари. Едновременно на него могат да бъдат обработвани два панамакс кораба, разполага с оборудване за товарене на камиони, вагони и баржи.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент