ЕС наложи морска блокада на Крим

koraboplavane-evropeiski-saiuz
Европейският съюз наложи морска блокада на Крим. Това стана ясно в събота, когато в сила влязоха новите санкции срещу Руската федерация.

Те забраняват на европейски компании да участват в руската програма за проучване и добив на нефт и газ в Черно море, предаде Ройтерс.

До 20 март догодина круизните компании ще могат да изпълнят договорите си за посещения на пристанища на Кримския полуостров, а след тази дата кораби плаващи под флагове на страни-членки няма да могат ги посещават, се казва в официално съобщение от съюза.

В края на миналата седмица европейските лидери взеха решение за засилване натиска над федерацията. На европейски компании се забраняват и инвестициите в района на Крим, наложени са забрани за работа на компании и в телекомуникационния сектор и сектор недвижими имоти.

Пътнически кораби, плаващи под флагове на страни-членки на ЕС, или контролирани от компании базирани в Европа, ще могат да посещават пристанища на Крим само при аварийни ситуации, се казва още в разпространената от ЕС информация.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент