Съдят за убийство двама капитани на контейнеровоз в Египет

Al-Safat

Обвинение за убийство бе повдигнато на капитана и старши помощник-капитана на плаващия под флага на Кувейт контейнеровоз AL SAFAT. 

Maritime.bg припомня, че на 14 декември плавателният съд удари риболовен кораб във водите на Суецкия залив. При инцидента загинаха 25 риболовци от плаващия под египетски флаг риболовен съд BADR ISLAM, който потъна след сблъсъка.

След удара, AL SAFAT не е останал в района на инцидента, а е продължил прехода си, коментира местен прокурор. Властите не съобщават националността на двамата моряци, но се предполага, че са кувейтци.

Прокурор е разпоредил задържането на контейнеровоза. Трима риболовци от потъналия риболовен кораб все още са в неизвестност.

Инцидентът от последните дни е втори пореден случай за по-малко от половин година. Maritime.bg припомня, че през септември два контейнеровоза се сблъскаха във водите на Суецкия канал. При сблъсъка контейнери паднаха в канала, а трафикът бе затруднен.
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“26202″ display_style=“list-small“]
Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Преди 60 години е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас

Преди 60 години на днешната дата е създаден Дивизион патрулни кораби към Военноморска база – Бургас. На 2 юни 1963 г. е вдигнат флагът на първия от новодоставените шест

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).