Награждават млади ветроходци, завоювали сребърни медали в международна регата

IMG_9232
Председателят на Българския червен кръст Христо Григоров ще награди българските състезатели, завоювали сребърни медали от международна регата през 2014 г.

Сдружение „България си ти!“ и БЧК са обединени от идеята за подкрепа на талантливите българчета, а от БЧК ще засвидетелстват за пореден път загрижеността си, освен за бедстващите, и за развитието на всички български деца. В навечерието на Рождество Христово, БЧК ще изрази подкрепата си за успехите на младите ветроходци.

Наградените ще бъдат Живко Йорданов и Любен Тенекеджиев от Яхт клуб „Порт Бургас“, които взеха сребърни медали от Международната регата „Европа Къп Румъния 2014“, която се проведе в езерото на курорта Мамая в края на август. В нея взеха участие държави със силно развито ветроходство като Гърция, Израел, Франция, Словения, Молдова, Румъния и др.

Двамата участници се съревноваваха под знака на „България си ти!“, тъй като тимът им бе победител в клубното класиране на Регата „България си ти! – Порт Варна“ 2014-а. „България си ти!“ се погрижи за участието им в северната ни съседка, а инж. Димитър Куцаров, председател на сдружението, проследи цялата регата и присъства лично и на трите гонки, подкрепяйки бургаските деца в състезанието.

Българските състезатели досега бяха тренирали само в море и за първи път участваха в по-висок клас международно състезание в езеро. Това обаче не ги спря да вземат сребърни медали. Любен Тенекеджиев дори спечели още една награда в общото класиране. Въпреки че се състезаваше с 25-годишна лодка, той изпревари молдовци, французи и гърци.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

За момента не са установени отклонения в качеството на водата на Черно море край Украйна

Разрушаването на стената на Каховската ВЕЦ на 6 юни 2023 г. заплашва с негативни последици за екосистемата на Черно море. Поради наводняването на крайбрежните зони има голяма

Evil Woman води след първия състезателен ден на Varna Channel Cup, днес яхтите влизат в канала море – езеро

Купата за канала, предлага днес на варненци невероятно зрелище, в което близо 40-те участващи яхти влизат в единствената за България, а и една от малките по света, канални