Лайнерите на Royal Caribbean стават по-чисти

quantum-of-the-seaСистеми за улавяне на вредните емисии ще бъдат инсталирани на 19 кораба на Royal Caribbean. Това съобщиха от компанията, която към момента има втория най-голям флот пътнически кораби в света.

Специални скрубери ще бъдат инсталирани на 13 кораба на Royal Caribbean International и на 6 съда на Celebrity Cruises, което е нейно дъщерно дружество.

Поетапно от януари догодина новите системи ще бъдат интегрирани на борда на лайнерите. По този начин ще бъде ограничено с около 97% изхвърлянето на серен диоксид с емисиите от двигателите на пътническите кораби на Royal Caribbean.

Програмата за ограничаване на вредните емисии на компанията е и във връзка с навлизащите регулации в Северна Америка, части от Карибския басейн и Северна Европа.

Alfa Laval и Wartsila са ангажирани с оборудването на корабите с новите скрубер системи. 42 от корабите на Royal Caribbean и 9 от строящите се в момента съдове трябва да бъдат оборудвани със системите за очистване.

Основният конкурент на базираната в Маями компания – Carnival, също планира инсталирането на подобни системи на 70 от корабите си.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Намалял е броят на инцидентите в морската индустрия за последното десетилетие

Новите дигитални системи и подобрените технологии при строителството на плавателни съдове, строгият регулаторен надзор и подобрената култура на безопасност са допринесли за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент