Булярд строи секции за корабостроителницата в Мангалия

scorpio
Българската „Булярд корабостроителна индустрия“ ще строи секции от надстройката на кораб, който се изгражда в корабостроителница Daewoo в Мангалия, Румъния, научи Maritime.bg.

Българското дружество трябва да извърши доставката до средата на месец май, а началото на разкроя е планирано за първите дни на следващата година.

Сключване на договора. Снимка: Булярд
Сключване на договора. Снимка: Булярд

Родната корабостроителница ще строи секции за кораб за превоз на насипни товари с дедуейт 180 000 тона. В момента дружеството се бори за сключване на договори за изграждането на секции за още три кораба от същия проект.

Класификационната организация, под чийто надзор ще се извършва изграждането, е America Bureau of Shipping (ABS).

Maritime.bg припомня, че от началото на 2013 година „Булярд корабостроителна индустрия” преориентира основната си дейност от корабостроене към кораборемонт, конверсия и производство на нестандартни метални конструкции за нуждите на корабостроенето, строителната индустрия и енергийната промишленост.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент