Американски боен кораб навлезе в Черно море

USS Harry S. Truman and Carrier Airwing Three - currently on six month deployment in support of Operation Enduring Freedom.Ескадреният миноносец „Доналд Кук” навлезе в Черно море, съобщи официалният сайт на Шести американски флот. Целта му е „да повиши мира и стабилността в региона”.

В съобщението се подчертава, че с разполагането на бойния кораб се потвърждава ангажиментът на САЩ за подобряване на съвместните оперативни способности на Вашингтон, НАТО и „регионалните черноморски партньори”.

Това е втора поява на „Доналд Кук” в Черно море през 2014 г. Есминецът беше в Румъния между 10 и 24 април, като заедно с други американски и румънски съдове участваше в маневри.

Корабът се оказа замесен в скандал, след като се появиха информации, че в неутрални води руски фронтови бомбардировач е прелетял опасно край него 12 пъти и е имитирал ракетна атака.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент