Ракета порази танкер в либийско пристанище

pristanishte-libiyaРакета удари танкер на пристанище Ес Сидер в източната част на Либия, съобщава „Ройтерс”, като се позовава на официални източници. На борда на кораба е избухнал пожар.

Най-голямото експортно петролно пристанище Ес Сидер беше затворено за две седмици заради водещите се наблизо боеве между въоръжени групировки, сражаващи се за управлението, припомня News.bg.

„Танкерът беше ударен, но повредата е ограничена”, заяви официален представител на силите за сигурност, свързани с международно признатото правителство, което управлява в Източна Либия в момента. Той информира, че се водят тежки боеве в зона, западно от пристанището. Противниците са стреляли от лодки. Военновъздушните сили са унищожили три лодки, които са се опитвали да завземат порта.

Говорителят на противниковите сили отхвърли тези твърдения и каза, че военни самолети, принадлежащи на другата страна, са бомбардирали пристанището.

Неофициален интернет сайт, наречен Министерство на петрола и газа в Либия, също информира, че е имало ракетен удар по Ес Сидер.

Производството на петрол в Либия е спаднало до 230 000 барела дневно.

Междувременно бе съобщено, че 19 войници са убити при сблъсъци в град Сирт, който се намира на запад от Ес Сидер.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Българо-румънски енергиен остров в Черно море носи 6 млрд. евро приходи и над 20 хил. нови работни места

Енергиен остров в Черно море, изграден съвместно от Румъния и България, би улеснил разгръщането на мултигигаватов офшорен вятърен капацитет, като същевременно ще избегне

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент