Русия ще има нова подводница в Черно море

ruska-podvodnica
Екипажът на подводницата „Ростов на Дон”, предадена на руския Военноморски флот в края на декември, започна подготовка за преход от Балтийско в Баренцево море.

След прехода от около 2500 nm екипажът на подводницата ще трябва да пристъпи към дълбоководни изпитания на оборудването и системите на въоръжение в полигоните за бойна подготовка на Северния флот. След края на изпитанията ще последва преход в мястото за постоянно базиране на Черноморския флот, пише „Гласът на Русия“.

„Ростов на Дон” е първата серийна дизел-електрическа подводница по обновения проект 636.3. Те ще бъдат общо шест.

Специфично за серията подводници по този проект е съчетанието на малките размери и ниското ниво на шум с мощното торпедно и торпедно-ракетно въоръжение. Тези подводници могат да противодействат както на подводници, така и на надводни кораби, и са предназначени за защита на военноморските бази, морското крайбрежие и морските комуникации.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент