Два танкера разливат гориво всяка година

tanker-razliv
Два пъти са намалели инцидентите с танкери, които завършват с разлив, за последните 10 години. Това сочи доклад на организацията ITOPF.

За последните две и половина десетилетия броят на инцидентите е намалял драстично, а данните за последните 5 години сочат, че годишно стават най-много два инцидента, при които има регистриран разлив.

„Тази тенденция трябва да насърчава собствениците на танкери, защото живеем във времена, в които опазването на околната среда е основен приоритет“, пише в доклада на организацията, в която членуват основно собственици на танкери.

nefteni-razliviПрез миналата година организацията е регистрирала само един разлив по-голям разлив – 3 000 mt нефт и още 5 локални, при които са разляни средно по 7 тона гориво.

Организацията е отчела и редица инциденти, при които на борда на танкери е имало пожари.

ITOPF събира данни за инцидентите от 1970 година, но в базата данни на организацията не влизат случаите на разливи причинени при военни действия.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент