Несигурен е бизнес климатът за морската индустрия

antares-leader

Ясуми Кудо, президент на NYK Line
Ясуми Кудо, президент на NYK Line

Все по-несигурен става бизнес климатът за морската индустрия. Това заяви президентът на японската корпорация NYK Line Ясуми Кудо.

Несигурността се подхранва най-вече от геополитическия риск в Близкия Изток и Украйна, промяната модела на климата, което води до повече природни бедствия и нестабилността на валутите и цената на петрола, смята Кудо.

Японският експерт посочва като негативна и развиваща се тенденция свръхкапацитетът, особено при бълкерите и контейнеровозите. Според него свръхпредлагането трябва да бъде преборвано с един нов флот – по-ефективни и природощадящи плавателни съдове.

Въпреки негативните възгледи на Ясуми Кудо, управляваната от него компания отбелязва над 625 млн. долара печалба за фискалната 2014 година.

По отношение на очакванията за 2015 г., Кудо смята, че световната икономика като цяло ще поддържа тенденцията към подобрение и растеж, който може да доведе до трайно повишаване на обема на превозваните на море товари.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент