Нов руски кораб ще следи американската ПРО

1380831102_18280

Военноморските сили на Русия получиха нов разузнавателен кораб от проект 18280 „Юрий Иванов“, построен в Санкт Петербург.

Корабът ще бъде включен в състава на Северния флот, церемонията по вдигането на Андреевското знаме ще се състои в началото на февруари.

Негова основна задача ще стане следенето на изпитанията на системата за противоракетна отбрана на САЩ, предаде „Гласът на Русия“.

Оборудването на кораба позволява да се фиксира излъчването на радиолокационните станции и средствата за управление на противоракетната отбрана, а високата автономност на „Юрий Иванов“ му позволява продължително време да се намира в океана край местата за традиционни изпитания – източната и североизточната част на Тихия океан.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент