Варненски медици отказали да се качат на кораб на рейда, загинал е турски моряк

Снимката е илюстративна, Фото: panoramio.com
Снимката е илюстративна, Фото: panoramio.com

Варненски медици са отказали да се качат на кораб на рейда. През миналия месец на един от корабите на рейда пред варненското пристанище е имало сериозен инцидент с турски моряк, научи Maritime.bg. Мъжът, на средна възраст, е паднал в хамбар на плавателния съд.

Незабавно капитанът на кораба е изискал помощ. По информация на Maritime.bg от Морска администрация са предали сигнала в Бърза помощ през тел. 112.

Пристигналите медици на Морска гара – Варна обаче отказват да бъдат транспортирани със спасителния катер на администрацията до кораба. Свидетели на разразилия се инцидент коментират, че пристигналите на Морска гара лекари казали, че нямат право да се качват на кораб, който плава под чужд флаг.

Лекарите изчакали служители на Морска администрация да транспортират пострадалия до брега. Именно това е било направено, но реално по-късно медиците само установяват настъпилата смърт. Информацията за смъртта на моряка бе потвърдена от Морска администрация, но от там отказаха да коментират случая.

Maritime.bg научи, че инцидентът вече се разследва от специализираното звено към МТИТС. Дали морякът е загинал още при падането или на по-късен етап и дали липсата на адекватна реакция на медицинските органи става причина за трагичния край, предстои да се установява.

Също през миналия месец на кораб на рейда в Пристанище Бургас, моряк е имал нужда от спешна помощ. За разлика от варненските си колеги, медиците от Бургас не отказват да се качат на спасителен катер и да бъдат транспортирани до кораба. Морякът от този плавателен съд е бил отведен за лечение в местна болница, животът му е вън от опасност.

Справка на Maritime.bg не откри разпоредби, според които е забранено оказването на спешна медицинска помощ на лица, намиращи се на борда на кораби на рейд в български води.

[insert_posts query_type=“posts“ posts=“28652″ display_style=“list-big“]

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент