Глоби за горива с високо съдържание на сяра наложи Калифорния

bbc-arizona
Глоби за близо 150 хил. щ. долара наложиха калифорнийските власти на четири шипингови компании. Причина за санкциите е, че кораби на фирмите са влезли и плавали в 24-милната зона с горива с високо съдържание на сяра. Maritime.bg припомня, че Калифорния наложи забрана за използване на такъв тип горива.

Глобени са фирми – Wealth Ocean Ship Management (Китай), China Shipping Container Lines (Китай), Liberty One Ship Management (Германия) и Kitaura Kaiun (Япония).

Според местните власти, след предупреждението всички кораби на въпросните компании са преминали на горива с по-ниско съдържание на сяра.

Maritime.bg припомня, че през 2012 г. и съветът на Европейския съюз обяви изменението на директивата, касаеща съдържанието на сяра в корабните горива. Новата директива има за цел да намали вредните емисии от корабоплаването, които увеличават замърсяването на въздуха, поради високото си съдържание на сяра, както и да защити човешкото здраве и околната среда.

Съдържанието на сяра в корабните горива бе намалено до 1% до края на 2014 година и до 0,10% от 1 януари 2015 година. Освен това, стандартът за серни граници на Международната морска организация (ММО) от 0,50% извън Зоните с контрол на серните емисии (ЗКСЕ), ще стане задължителен във водите на ЕС от 2020 година, но той също така ще се прилага и за пътнически кораби, които оперират извън ЗКСЕ. Също така, в държавите-членки се забранява използването на корабни горива със съдържание на сяра, по-високо от 3,5% от общата горивна маса.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент