27 са загинали при пожара на Norman Atlantic

norman-atlantic
Италианската прокуратура разследва пожара на ферибота „Норман Атлантик“ в четвъртък и обяви, че най-малко 27 души са загинали, съобщава „Франс прес“, цитирана от news.bg.

Новата информация е на базата на получен от гръцките власти списък с хората, които са били на борда. На базата на тази информация 16 души са в неизвестност, включително двама сирийци, които според семействата им са били на борда на ферибота.

Припомняме, на 28 декември м.г. избухна пожар на „Норман Атлантик“, който в момента бе на около 30 nm западно от остров Корфу. Фериботът плава от Патра за италианското пристанище Анкона.

Италианските власти обявиха, че след спасителната операция са били намерени 9 тела. Сред 27-те има и двама албански моряци, които загинаха по време на изтеглянето на ферибота.

На спасителите им бяха необходими повече от 24 часа, за да евакуират пътниците от ферибота. В момента се използват специални вентилатори за изтегляне на остатъчния дим от кораба.

Все още не е ясна причината за възникналия пожар на плавателния съд.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент