Студент от ВВМУ моли за помощ, за да живее

nikola-botevСтудент от ВВМУ се нуждае от помощ. 22-годишният Никола Ботев от Плевен страда от изключително рядка форма на рак, причинена от мутирал ген в организма. За да живее, трябва да бъде опериран спешно в Турция. Сумата от 27 000 евро, обаче, е непосилна за семейството му, съобщава Нова телевизия.

Никола е студент в морското училище във Варна. Щастлив е, че учи специалността, за която винаги е мечтал. Един ден обаче забелязва странно подуване на лявото рамо, отива на лекар и тогава животът му се преобръща.

„Тръгнахме с нагласата, че не е нищо опасно и потърсихме помощта на хирург. Каза, че се съмнява, че това не е липон или фибром и ще стане ясно, след като излязат резултатите от хистологията“, обясни Никола Ботев. Повече от година Никола и майка му ходят от лекар на лекар, тъй като никой не може да диагностицира болестта. Чак след направено генетично изследване, лекарите поставят страшната диагноза – инфламаторен миофиброобластен тумор.

„Направиха ми генетично изследване и казаха, че е мутация на АЛК-ген. На мен ми казаха, че има 36 човека в целия свят с такава мутация на този ген“, допълва момчето.

„Никога не съм допускала, че сина ми, който е толкова жизнерадостен, позитивен и весел човек, добър по душа, който никога на никой нищо лошо не е направил, трябва да се бори с тази болест!“, споделя майката на Никола – Полина Ботева.

След поставяне не диагнозата са направени три операции на лявото му рамо. Болестта обаче се оказва упорита и започва да развива метастази, които стигат до белия дроб на момчето. Шанс за живот дават лекари от Истанбул. Операцията обаче трябва да се направи до един месец, защото има опасност метастазите да засегнат и други органи.

„Тези 27 000 евро са просто едно начало и тъй като аз нямам възможност тези пари да ги дам, аз моля всички майки, всички хора, с каквото могат да помогнат!“, призовава майката на момчето Полина Ботева.

Банкова сметка:

Банка „ОББ“ АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940
Никола Ботев


Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент