Кения развива пристанище Момбаса с японски заем

port-mombasa

Заем от 270 млн. долара ще получи Кения за развитие на пристанище Момбаса. Средствата са отпуснати целево от Япония за разширяване капацитета на основния порт в Източна Африка.

На пристанището обработват различни видове товари, основно за внос в Уганда, Бурунди, Руанда, Южен Судан, Конго и Сомалия. През Момбаса се изнася основно чай и кафе.

За миналата година в кенийското пристанище са обработени около 1 млн. контейнерни единици, съобщават от ръководството на Момбаса. За тази година пристанището очаква ръст от 30% при обработката на контейнери.

Японският заем трябва да осигури строителството на нов контейнерен терминал, доизграждането на строящи се в момента мощности и закупуването на техника.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент