Приемат творби за тазгодишния конкурс „Диря в морето“

dirya-v-moreto
Национален конкурс за литература и изобразително изкуство, посветен на морето и моряците „Диря в морето“ организира инициативният комитет за честване на Международния ден на моряка – 25 юни.

Конкурсът цели да се отразяват по художествен начин радостите и тегобите на моряшката професия, отсъствието и завръщането, ярките и колоритни индивидуалности на морските хора, съобщават от Моряшкия професионален съюз.

Приемат се литературни творби – проза и поезия. В раздел изобразително изкуство се допускат произведения в областта на живописта, графиката и фотографията. В конкурса могат да участват лица, професионално свързани с морето, без възрастови ограничения. Литературните творби не трябва да бъдат публикувани или достъпни в интернет. За произведенията в жанровете живопис и графика не се изисква определен размер. В раздел фотография фотосите трябва да бъдат в размер A4 или А3.

Оценяването се осъществява от тричленно жури, съставено от изявени литературни творци и художници. Отличените литературни творби се публикуват на сайта на Моряшкия професионален съюз.

Картините и фотосите ще бъдат представени на изложба.

Всеки раздел – проза, поезия, живопис и графика, фотография включва следните награди:
1. Първа награда – 300 лв.
2. Специална награда – 250 лв.
3. Втора награда – 150 лв.
4. Трета награда – 100 лв.
5. Поощрителни награди.
Награден фонд – 3 200 лв.
Литературните творби се изпращат на имейл: stunion@varna.net, а картините и фотосите се приемат на адрес: 9000 Варна, ул. Граф Игнатиев 6А, вх.1, ет. 1.
Срокът за изпращане и приемане на творбите е до 30 април 2015 г.

Всяка творба задължително се придружава от следната информация:
– трите имена на автора/ художника;
– професия и последна месторабота;
– личен телефон, имейл или адрес за връзка.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Не са извършени подробни изследвания преди строителството на „Карантината“ във Варна

Не са извършвани изследвания за по-детайлна и надеждна оценка при строителството на рибарско пританище Карантината за установяване ефекта на наносния транспорт, ерозионните и