Инсталират най-голямата пристанищна соларна система

jurong port
Най-голямата пристанищна соларна система ще бъде инсталирана в пристанище Джуронг, Сингапур, съобщиха от порта. Инсталацията струва на пристанището над 22 млн. долара.

Слънчевите панели, с обща площ над 95 хил. кв. метра, ще бъдат разположени на покривите на складовите помещения в пристанището. В пиковите за централата дни, системата трябва да произвежда 10 мегавата електричество, уточниха от порта.

„Въвеждането в експлоатация на тази система показва поетия от нас курс за опазване на околната среда“, коментира изпълнителният директор на пристанище Джуронг Ooi Boon Hoe. По думите му излишната енергия ще бъде предаване към сингапурската електропреносна мрежа.

Около 17 хил. кораба годишно се обработват в пристанището, което разполага с над 174 хил. кв. метра складови площи и 32 корабни места.

Соларната система на порта трябва да влезе в пълна експлоатация до края на годината, информират още от пресслужбата на пристанището.

Maritime.bg – Свят / Любопитно

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент