Курсанти от ВВМУ ще практикуват на полски кораби

01_21_Kom_Bulgarian_00620150121
Медал за заслуги към отбраната на България получи полският контраадмирал Чеслав Дърч. Медалът бе връчен от началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ кап. I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров, който посети Военноморската академия на Полша, в изпълнение на плана за двустранно сътрудничество.

По време на посещението е извършен обмен на информация по важни теми, засягащи военноморската наука и технологии, както и обмен на опит в разработването на академични програми и прилагане на съвременни методи за преподаване, уточняват от ВВМУ.

Освен това представителите на ВВМУ са участвали в дискусии по разработката на програми по лидерска подготовка на курсантите и съвместно участие в научни проекти.

Курсанти от ВВМУ ще участват в плавателни практики през тази година на борда на полски учебни кораби. Планира се и  обмен на преподаватели и курсанти в научните конференции организирани от двете учебни заведения.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент