26 години затвор за капитана на Costa Concordia

franchesko-sketino
Капитан Франческо Скетино да бъде осъден на 26 години затвор заради инцидента с лайнер COSTA CONCORDIA, поискаа прокурори в Италия. Припомняме, че през 2012 година свръхмодерният кораб заседна край италианския остров Джилио, а 32-ма пасажери загинаха.

„Наказанието, което искаме не е преувеличено. Скетино излъга пресата, съда и морските власти, той не пое отговорност и не са налични данни в негова полза от началото на процеса“, подчерта прокурор Мария Наваро пред съда в гр. Гросето.

Прокуратурата поиска още задържането на бившия капитан, за да се предотврати бягството му.

Прокурор Наваро поискала Скетино да лежи в затвора  14 години за причиняване на смъртта на голяма група хора, 9 години за причиняване на корабокрушение, 3 години за изоставяне на кораба и 3 месеца за това, че не е информирал властите за инцидента.

Не по-късно от средата на февруари месец трябва да бъде произнесена присъда.Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент