Sea Shepherd спечели от тотото своя кораб мечта

damen

Над 8 млн. евро бяха дарени на организацията за опазване на океаните Sea Shepherd. Това е най-голямото дарение, което получава неправителствената група от своето създаване. Сумата бе осигурена целево за строителство на нов кораб на годишното събитие Good Money, което се организира в Амстердам.

От дълги години Sea Shepherd прави опити да построи своя нов флагман, но се сблъсква с липса на финансиране, коментира изпълнителният директор на организацията Алекс Корнелисен при получаването на дарението. Предстои организацията да поръча на корабостроителници Damen строителството на нов кораб.

Съдът ще плава основно във водите край Антарктика, обясниха още от организацията. Той ще изпълнява мисии срещу незаконния улов на патагонски кликач.

Събитието Good Money се организира от холандската пощенска лотария. От 1989 година се отпускат средства за благотворителност, както и за различни еко организации. До момента пощенската лотария е направила дарения за над 4 млрд. евро.

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент