Китай полага основите на круизната си индустрия

tanker-patnicheski-korab-pirati

Започна полагане на основите на китайската круизна индустрия. Това съобщиха от пресслужбата на Carnival Corp. Компанията сключи меморандум за разбирателство с китайската China Merchants Group. Документът описва бъдещото партньорство между двете фирми.

Carnival Corp. се съгласи да помогне на Китай да изгради първия си круизен кораб на фона на увеличаващото се търсене на пътувания. Този ход дава шанс на страната да се превърне във втория най-голям пазар за плавателни съдове за отдих само за три години.

Двете компании ще създадат джойнт венчър, който ще има за цел да ускори развитието и растежа на китайската круизна индустрия, твърди базираната в Маями компания, която е най-големият оператор на круизни кораби в света.

Италианската Fincantieri SpA, най-големият строител на круизни кораби, може да е трета страна в джойнт венчъра, посочва Carnival.

Икономическият растеж и увеличаването на разходите в Китай ще помогне на страната да стане втория най-голям пазар на круизи в света след САЩ. Очаква се до 2020 г. страната да има 4,5 млн. пасажери на подобни кораби, сочат данни на Министерството на транспорта в Китай.

Всяка сделка за изграждането на круизни кораби ще помогне на China State Shipbuilding да увеличи източниците си на приходи извън строителството на кораби за насипните товари и контейнеровози.

Carnival се присъединява към Royal Caribbean Cruises, вторият най-голям круизен оператор в света, в търсенето на по-бърз растеж в Китай. Освен това Carnival се опитва да привлече повече туристи в Азия след поредицата от инциденти, с които се сблъска на други пазари от 2012 г. насам.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент