Вицеадмирал Николов: Блестящо е представянето на нашите моряци в задгранични мисии (видео)

Вицеадмирал Румен НИКОЛОВ, фото: 24 часа
Вицеадмирал Румен НИКОЛОВ, фото: 24 часа

Блестящо са се представили екипажите на корабите от Военноморските сили, които са участвали в задгранични мисии. Това каза днес във Варна началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, предаде репортер на Maritime.bg. По думите му това се потвърждава от коментарите на командванията, на които са били подчинени нашите военни моряци.

Вицеадмиралът изтъкна ролята на военните моряци и в участията им в кризисни ситуации при бедствия и аварии. Той коментира, че флотът е напълно подготвен за оказване на съдействие, ако е необходимо.

Вицеадмирал Николов отхвърли появилата се информация в някои медии, че се готви мобилизация на войските. „Няма такова нещо. Това е рутинна дейност за сверяване възможностите за мобилизация“, отсече началникът на отбраната.

В отговор на въпрос на Maritime.bg вицеадмиралът отхвърли и появилата се информация за разполагане на натовски бази в Шабла или в „Родни Балкани“. По думите му става дума за създаване на оперативен щаб на алианса в района на София. В него ще работят около 50 военнослужещи, а целта на щаба е да координира действията между партньорите.

Maritime.bg – Курс / ВМС

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент