18 месеца затвор за мениджър в K-Line за картел

kline

Висш мениджър от японската компания Kawasaki Kisen Kaisha (K-Line) се призна за виновен в организирането и участието му в картел. Хирошиге Таниока (Hiroshige Tanioka) ще лежи 18 месеца в затвор в САЩ за фиксиране на цени и разпределяне на клиенти, съобщи Министерството на правосъдието на щатите.

Предполага се, че картелните споразумения са действали от 1998 г. до 2012 г. Най-често са били свързани с превоз на нови и употребявани автомобили от и за САЩ.

„За повече от десетилетие този картел е бил причина за увеличаване разходите за внос на автомобили и камиони в щатите“, коментират в щатите.

Това е първата подобна присъда за мениджър от подобен ранг. Maritime.bg припомня, че преди време три компании признаха участие в картелни споразумения и платиха глоба в размер на 136 млн. щ. долара.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент