Благотворителен концерт събира средства за студент от ВВМУ

poster
Благотворителен концерт ще набира средства за студент от ВВМУ, болен от рядка болест, съобщи Студентският съвет на училището. Концерът ще се проведе на 12 февруари от 18:00ч. в Зала 1 на ФКЦ – Варна.

Преди три години Никола Ботев, на 22г. от град Плевен, започва образованието си във ВВМУ, но за съжаление няма как да го продължи, защото преди около 1 година започва една много трудна борба с една от най-коварните болести на света – рака.

За тази една година на Никола са му направени 3 операции на лявото рамо с диагноза Инфламаторен миофибробластен тумор. До момента е успявал да се справи с финансовите средствата по операциите и периодите на възстановяване сам, с помощта на най-близки приятели и роднини. За съжаление малко преди Коледа, при поредно изследване за контрол на здравословното му състояние, бе констатирано, че има метастаза в белия дроб. Направил е консултация със специалисти – лекари от болница Анадолу Филиал на Джон Хопкинс Медсин в Истанбул.

За да има успех с лечението, е необходима спешна операция /в рамките на един месец/ на белия дроб и отново на лявото рамо, където има рецидиви. За тази операция ще са необходими минимум 27 000 евро като начална сума. За лъчетерапията, която ще следва, все още не е определена цената. Очакват се и разходи за консултациите със съответните лекари, изследвания, за закупуване на медикаменти за следоперативното лечение на Никола и за възстановяването му. Посъветвали са го да има като начало на разположение поне 30 000 евро.

БАНКА „ОББ“АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940
BIC: UBBSBGSF
За Никола Ботев

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент