Протест в защита на Божидар Чапаров организират в Пристанище Варна

Пристанище Варна - Изток, снимка: SkyNomad
Пристанище Варна – Изток, снимка: SkyNomad

Протест в защита на доц. Божидар Чапаров, организират за утре работници и служители в Пристанище Варна, научи Maritime.bg. Повод за него е вчерашната министерска заповед, с която той бе освободен от поста. Пристанищните работници стягат протеста през социалната мрежа „Фейсбук“.

Ето какво гласи съобщението, което от снощи се разпространява в мрежата:

Уважаеми колеги, свидетели сме на грубо погазване на гражданските ни права, неоснователно уволнение с неясни мотиви на изпълнителния директор на Пристанище Варна ЕАД. Това действие ще доведе до намаляване на приходите на дружеството и доходите на работниците и служителите. След единодушно решение взето на общи събрания в Пристанище Варна Изток и в Пристанище Варна Запад ви призоваваме на протестен митинг за защита на трудовите ни, социални и граждански права на 05.02.2015г. четвъртък от 17.00 часа пред входа на Пристанище Варна Изток.

Рокадата на върха във варненското пристанище е следствие на незадоволителни финансови резултати, обясниха пред Maritime.bg от Министерството на транспорта. Вчера бе прекратен договорът за управление на досегашния директор доц. Божидар Чапаров. Той бе освободен и от борда на директорите.

Освен Чапаров, борда на директорите напуска и Дора Канева, която бе негов член от края на миналата година. Месец преди нейното назначение бордът на пристанището бе оглавен от Димитър Атанасов.

В състава на ръководния орган влизат Петър Сеферов и Марио Желев на мястото на Канева и Чапаров

Днес или утре бордът официално ще избере новия изпълнителен директор, но се предполага, че поста ще поеме Петър Сеферов – досегашен директор на „Варна – Изток“.

Доц. Божидар Чапаров пое поста от кап. Данаил Папазов, който бе избран за министър на транспорта при предходното правителство. За 2014 година „Пристанище Варна“ ЕАД реализира 7 млн. лева печалба при приходи от близо 70 млн.

Още по темата:
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“29161, 29196″ display_style=“list-small“]
Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент