Божидар Чапаров: Оказван ми бе натиск

Доц. Божидар Чапаров, снимка: Строителство Градът
Доц. Божидар Чапаров, снимка: Строителство Градът

За оказван над него натиск призна бившият изпълнителен директор на „Пристанище Варна“ ЕАД доц. Божидар Чапаров, съобщи Топ Новини Варна.

Това правил бившият депутат от ГЕРБ Димитър Атанасов, който е председател на борда на порта. Атанасов искал да се реализират неща, с които Чапаров не бил съгласен, твърди ексшефът, цитиран от изданието.

Финансовите резултати на Пристанище Варна са добри и дори последните две години могат да се определят като рекордни по отношение на товарооборота, казва още освободеният във вторник изпълнителен директор. Той отхвърли твърденията на транспортния министър Ивайло Московски, че извън приходите по проекта „Южен поток” печалбата на порта се равнява на тази от два хотела.

Над 80% от приходите, които реализира варненското пристанище, са от товарооборота, изпълнен на „Варна-Запад”, подчерта Чапаров. Отчетът за 2014 г. сочи, че реализираните приходи за годината са 67 млн. лв., което е с 0,62% повече спрямо предходната. Печалбата за миналата година е 7 млн. лв., а година по-рано е била около 5 млн. лв.

По думите на уволнения директор към датата на освобождаването му по сметките на пристанището е имало около 13 млн. лв. На 1186 лв. пък се равнява средната работна заплата в дружеството, в което са ангажирани 1630 души. Чапаров определи като много успешна и социалната политика, която се изпълнява в пристанището.

Относно проекта „Южен поток” бившият директор заяви, че е водил шест месеца преговори, за да се реализира и това нямало как да не бъде оценено. Смятам, че дори и газопроводът да е през Турция, тръбите от морската му част ще минат покрай Бургас и Варна, допълни той.

Още по темата:
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“29276, 29273, 29267, 29207, 29161, 29196, 29229, 29251″ num=“100″ display_style=“list-small“]

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент