Дойче банк сложи на тезгяха всички кораби на „Ахилеос“

SKAGEN
Всички кораби на варненската фирма „Ахилеос“ са обявени за продажба от брокера CW KELLOCK, установи справка на Maritime.bg. Припомняме, че Дойче банк опитва да продаде четирите кораба, които са арестувани в три различни страни. Ипотекарният кредитор се задължава да уреди всички дългове преди продажбата, уточнява брокерът.

Maritime.bg вече съобщи, че Дойче банк прави опити за продажбата на кораб ALAYA. От шест месеца построеният през 2009 година бълкер е арестуван от банката. Корабът бе арестуван заради неплатена ипотека в размер на 16,3 млн. евро на фирмата-собственик на кораба – Marten shipping. Заповед за ареста на ALAYA е издадена от малтийските власти на 15 август м.г. по искане на Дойче банк – Холандия.

Кораб HAGEN на „Ахилеос“ е арестуван в Авейро, Португалия. Според непотвърдена информация, коляновият вал на главната машина на кораба е счупен. Съдът бе буксиран в порта през декември 2013 година.

Построеният през 2001 година кораб ST ROSSA и построеният през 2009 година SKAGEN са у нас.

Според източници на Maritime.bg, за разлика от властите в други страни, родните отговорни органи правят всичко възможно да осуетят процедурите, които води банката у нас за да си прибере корабите.

Пазарни източници твърдят, че Дойче банк ще опита да изпрати HAGEN и SKAGEN в Малта, където те могат да бъдат продадени без организиране на търг.

Още по темата само в Maritime.bg:
[insert_posts query_type=“posts“ posts=“28676″ display_style=“list-big“]
Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Катерите за брегова отбрана на Русия ще бъдат оборудвани с дистанционно управляем боен модул

През 2022 г. Русия ще започне серийно производство на корабен дистанционно контролиран боен модул "Нарвал", твърдят руски медии. "Бойният модул вече е преминал бойни

Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default „Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент