Ролята на жените в морския бизнес обсъждат на конференция във Варна

jena-korab

Ролята на жените в морския бизнес ще бъде обсъдена на международна конференция във Варна утре. Събитието се организира от варненската фирма „АТЕ Консулт“, и ще се проведе в конферентната зала „Миро“ в хотел „Голдън Тюлип“, с начален час за регистрация 09:15 ч.

„Основната цел на конференцията е да бъде популяризирано ръководството, което сме издали, с иновативни практики при разработване на системи за управление. В него са застъпени популярните стандарти и кодекси ISO, ISM, ISPS, Морската трудова конвенция, включително идеи за интегрирани системи във връзка с MARPOL“, каза пред Maritime.bg управителят на АТЕ Консулт Мая Евтимова.

Гост-лектори ще разгледат и проблемите свързани с подготовката на кораба за преминаване през опасен от пирати район. Лекция по темата ще изнесе к.д.п. Десислав Димов.

К.д.п. Христо Гюров ще представи обзор на кодекса за управление на безопасната експлоатация на кораби и предотвратяване на замърсяване, както и преглед през неговата призма на лидерските и мениджърски отговорности на морските капитани.

Системата от правила за повишаване на сигурността в пристанище Констанца (Румъния), във връзка с ISPS кодекса, ще представят от румънската фирма „Владимир-Виктор Джика“

Международната конференция ще се проведе по проект, реализиран с финансовата подкрепа на ЕС.

|Още по темата вижте тук:
Представят ръководство с иновативни практики за малкия и среден бизнес у нас

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент