Произнасят присъдата на капитана на Costa Concordia

costa-concordia

До края на седмицата трябва да бъде произнесено съдебното решение по обвиненията срещу капитана на COSTA CONCORDIA Франческо Скетино, съобщи съдът в италианския град Гросето. Делото срещу капитана е последното наказателно производство след трагедията, при която загинаха 32 души.

Италианският капитан бе обвинен за причиняването на смъртта на голям брой лица при корабокрушение и напускане на плавателния съд преди края на спасителната операция.

Maritime.bg припомня, че прокуратурата изиска осъдителна присъда за Скетино. Според прокурора по делото капитанът трябва да лежи над 26 години в затвор, докато неговата защита твърди, че той не само е невинен, а дори има огромен принос за спасяването на стотици пасажери.

Представител на Costa Cruises и четирима души от екипажа на COSTA CONCORDIA получиха осъдителни присъди. Съдът ги призна за виновни по обвинения за непредумишлено убийство. За разлика от Скетино, мъжете се признаха за виновни и получиха намаляване на присъдите. Те ще бъдат зад решетките между 18 и 34 месеца.

Всичко по темата четете тук

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент