Подкрепа за студента Никола Ботев от ВВМУ

nikola-botev

На 12 февруари т.г. в Зала конгресна на Фестивален и конгресен център Варна се състоя благотворителен концерт на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” в подкрепа на студент от училището, който се нуждае от животоспасяваща операция в чужбина.

Никола Ботев е второкурсник във ВВМУ ”Н. Вапцаров”, специалност „Корабна радиоелектроника”. Разболява се от коварната болест инфламаторен миофиброобластен тумор . След няколко операции се установява, че Никола Ботев образува метастази в белия дроб. Оказва се, че са необходими още финансови средства, които неговото семейство не може да осигури. На призива да се помогне за лечението на Никола откликват състудентите му от Морското училище. Студентски съвет при ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” с председател Калоян Стоянов излиза с предложението да се организира благотворителен концерт, а ръководството на училището подкрепи благородната инициатива. Концертът премина с висок успех и професионалното участие на актьори, певци и музиканти от София и Варна, които радваха публиката благотворително без хонорар.

В залата на ФКЦ дойдоха хора с различни професии и различни финансови възможности, но с удивителна съпричастност към събитието.

„Не можем да помогнем на всеки, но всеки може да помогне на някого” е казал Роналд Рейгън. Това послание получи всеки на входа на залата като жест на благодарност за подкрепата. Благотворителността е въпрос на чест и морален дълг. „Благотворителността е кауза” каза водещият Свилен Стоянов – актьор от варненския театър. Той и неговата колежка Светлана Жечева също подкрепиха мисията на студентите в подкрепа на Никола Ботев.

Средствата, събрани от концерта възлизат на 4 200 лв. Продължава призив за набиране на още средства на Банкова сметка:

Можете да подпомогнете Никола Ботев и чрез дарение на посочената бакова сметка:
БАНКА „ОББ“АД
IBAN: BG15UBBS80021028317940
BIC: UBBSBGSF
За Никола Ботев

Фото и видео: Иван САВОВ, ВМС

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент