Къде беше морският неправителствен сектор на Варна на 30 май 2013 година?

Пристанище Варна - Изток, снимка: SkyNomad

Къде беше морският неправителствен сектор на Варна на 30 май 2013 година? Този въпрос задават читатели на Maritime.bg по повод обсъжданата през последните дни тема за европейската политика за развитие на пристанищата и липсата на Пристанище Варна в трансевропейските транспортни коридори.

Датата е 30 май, годината е 2013! Европа провежда във Варна конференция във връзка с политиката си за развитие на пристанищата. Пред очите на целия морски неправителствен сектор и бизнес Реми Майет от Европейската комисия изнесе презентация, а в нея….. липсваше Варна!!!!! Защо никой не видя!!!? Къде бяха господата от камари, асоциации и всякакви други обединения, къде беше морския бизнес??? Никой не е виновен, че сме слепи и че ще дишаме на Бургас прахта!!!!!!„, пише читателят Георги Георгиев през системата за сигнали на Maritime.bg.

Припомняме, че развитието на европейските пристанища бе обсъдено на международна конференция  във ВарнаESPO Conference се проведе на 30 и 31 май. Участие взеха представители на пристанищните власти на много европейски страни, както и представители на морския бизнес и неправителствения сектор. Основен фокус на конференцията във Варна бе развитието на портовете на Черно море. Това е първата конференция на ESPO, която се проведе в България. Над 150 души участваха в нея.

Проверка на Maritime.bg установи, че реално във Варна Реми Майет е представил презентация по повод общата европейска политика. На два слайда в документацията наистина е показано, че приоритетно е пристанище Бургас, а портът във Варна не фигурира. Не е известно дали са повдигнати въпроси по този повод, но такива липсват в медийните архиви.

||| Вижте още: Пак бистрят бъдещето на Пристанище Варна, докато Европа определи порта в Бургас за приоритетен

Тук можете да изтеглите цялата презентация на Реми Майет.

Двата слайда:
prez-2 prez-1

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини