Министър Московски ще посети Пристанище Варна

Министър Ивайло Московски, снимка: Maritime.bg
Министър Ивайло Московски, снимка: Maritime.bg

Министърът на транспорта Ивайло Московски ще се срещне с работници и служители на Пристанище Варна, съобщиха пред Maritime.bg от министерството. Това обаче няма да стане през следващите дни, както поискаха синдикални лидери, тъй като програмата на министъра е изключително натоварена.

Припомняме, че синдикалисти заплашиха с втори протест, ако лично не получат уверения от министъра, че портът няма да бъде отварян преди изграждане на нови мощности.

Преди десетина дни пристанищните работници излязоха на протест, като тогава причината за тяхното недоволство беше внезапната кадрова рокада по върховете на варненския порт.

Maritime.bg припомня, че министър Московски отхвърли всякаква възможност за прехвърляне собствеността на първо и второ кейови места на Община Варна. „Има документ, който казва, че не са отпаднали необходимостите от използването им“, дебело подчерта министърът в телевизионно предаване.

Междувременно вчера стана ясно, че проектирането на новия интермодален терминал във Варна ще започне още тази година, като за целта са предвидени 8,7 млн. лева, средства от капиталовия трансфер на ДП „Пристанищна инфраструктура“. През следващата година проектирането трябва да приключи.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент