Руски кораб опита да избяга от Индия след заповед за арест

rus-korab

Индия арестува руски търговски кораб след 11-часово преследване, при опит да напусне района. Причина за дръзкото решението на екипажа на SEVASTOPOL (IMO 9235127) е издадена заповед от местен съд за арест, след търговски спор с логистична фирма.

Преди да направи опит за достигане до водите на ОАЕ, корабът се е намирал на около 13 nm от порта в Мумбай. „Заповедта е издадена на 13 февруари, на 15 февруари капитанът на кораба е информиран. Въпреки това ден по-късно съдът вдига котва и прави опит да избяга, изключвайки автоматичната си идентификационна система, GMDSS оборудването и навигационните си светлини“, обясниха пред India Times от флота на страната.

11 часа са били необходими на индийски патрулни кораби от Бреговата охрана да локализират кораба. В операцията по търсенето е активиран и военен самолет.

„Корабът бе ескортиран обратно до Мумбай, срещу екипажа са повдигнати редица обвинения“, коментираха местните власти.

SEVASTOPOL е открит на 110 nm от пристанището.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент